Китайська культура славиться своїми традиціями. Дійсно, харчування китайців значно відрізняється від українського. Це видно навіть по тому, що для нас найголовнішими продуктами є хліб та картопля, а для жителів Піднебесної − рис та чай.
ФІЛОСОФІЯ КИТАЙСЬКОЇ КУХНІ
Взагалі, їжа для китайців − це все, а приготування їжі − справжнє мистецтво. Вони говорять, що грішний той, хто погано приготував їжу, краще не братись за кулінарію, якщо не маєш таланту в цьому. До процесу приготування, який займає дуже багато часу, в цій країні ставляться дуже шанобливо, а ще шанобливіше − до самого споживання та чайної церемонії.
ОСОБЛИВОСТІ КИТАЙСЬКОГО ОБІДУ
Головною відмінністю китайських харчових вподобань є наявність великого вибору інгредієнтів. Китайській обід проходить так: нарізають маленькими шматочками м’ясо, рибу, овочі, сою, швиденько все обжарюють і подають на стіл у маленьких піалочках. Потім варять бульйон, рис і готують соєвий соус. І після всього цього на столі опиняється близько 20 різних гарнірів, які можна міксувати, поєднувати з соусом чи заливати бульйоном. Звісно, китайці не використовують наші столові прибори, а їдять за допомогою паличок. Їсти жителі Піднебесної дуже полюбляють, але не переїдають. Взагалі вміння стримувати свій апетит та повільно насолоджуватись їжею − справжнє мистецтво для китайців. І хто ним оволодів, той має шану, повагу в очах інших. Китайці говорять: “Поспішати треба за роботою, а не за їжею”. Рису за обідом китайці можуть з’їсти достатньо багато. Адже він присутній скрізь: в перших стравах, в бульйоні, як каша, із м’ясом та рибою, в алкоголі.
ЧАЙ УСЬОМУ ГОЛОВА
Взагалі, їжа для китайців − це все, а приготування їжі − справжнє мистецтво. Вони говорять, що грішний той, хто погано приготував їжу, краще не братись за кулінарію, якщо не маєш таланту в цьому. До процесу приготування, який займає дуже багато часу, в цій країні ставляться дуже шанобливо, а ще шанобливіше − до самого споживання та чайної церемонії.
ОСОБЛИВОСТІ КИТАЙСЬКОГО ОБІДУ
Головною відмінністю китайських харчових вподобань є наявність великого вибору інгредієнтів. Китайській обід проходить так: нарізають маленькими шматочками м’ясо, рибу, овочі, сою, швиденько все обжарюють і подають на стіл у маленьких піалочках. Потім варять бульйон, рис і готують соєвий соус. І після всього цього на столі опиняється близько 20 різних гарнірів, які можна міксувати, поєднувати з соусом чи заливати бульйоном. Звісно, китайці не використовують наші столові прибори, а їдять за допомогою паличок. Їсти жителі Піднебесної дуже полюбляють, але не переїдають. Взагалі вміння стримувати свій апетит та повільно насолоджуватись їжею − справжнє мистецтво для китайців. І хто ним оволодів, той має шану, повагу в очах інших. Китайці говорять: “Поспішати треба за роботою, а не за їжею”. Рису за обідом китайці можуть з’їсти достатньо багато. Адже він присутній скрізь: в перших стравах, в бульйоні, як каша, із м’ясом та рибою, в алкоголі.
Немає коментарів:
Дописати коментар